Reacties
Print E-mail

Reacties van Marjolein op de afstemmingen op haar 3 kinderen en op haarzelf, februari 2018

Wat prachtig om te lezen hoe verschillend de 3 afstemmingen zijn van onze kinderen, en ook hoeveel herkenbare dingen ik lees.

Ik ben blij met alle tips en inzichten die hij ons nu heeft gegeven en we doen er zeker wat mee.

Wow, wat mooi om allemaal te lezen. Ik herken er best veel in, dingen die ik nu al doe en die ik terug lees. Nu begrijp ik het beter en ga er zeker mee door, dat dit de juiste weg is.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie op afstemming Romijn, jongetje van 11 maanden, december 2017

Hoi Chantal,

Bedankt voor de afstemming, in één woord WoW! Tranen met tuiten toen ik het verhaal las.. ik voelde het gesprek tussen jullie gewoon, heel bijzonder. Uit het verhaal zijn een hoop praktische zaken naar voren gekomen waar wij zelf zeker mee aan de slag zijn gegaan vorige week. Heb jij de afstemming dinsdagochtend gedaan toevallig? Vanaf die dag is Romijn namelijk erg onrustig geweest, dit duurde tot ongeveer vrijdag en vanaf die dag.... hij slaapt! Zelfs al van 19.00 tot 7.00, hij lijkt meer tevreden als we hem in bed leggen.

Mariëlle en ik bedanken jou ontzettend voor deze mooie afstemming!

Groetjes Noor

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie op afstemming Lieve (4,5 jr.), augustus 2016

 

Lieve Chantal,

Wat ontroerend mooi wat jij doet! En mooi om te voelen wat het mij mij doet. Wat Lieve je laat zien is heel herkenbaar, en ik weet het ook. Ik ben me er al een poos van bewust dat zij ruimte nodig heeft en heb het daar ook wel eens over met Lieve. Vorige week vroeg ik haar nog: 'wat is het fijnste aan kindje zijn, Lieve?' (ze had het toen over kind zijn, over anderen die groot zijn). 'dat ik niet de baas hoef te spelen, mama'.

En toch worstel ik regelmatig met die ruimte. Ik merk dat ik ook ruimte nodig heb. En Lieve registreert heel goed dat ik dan soms alles wil regelen.

De woorden in jouw afstemming 'Lieve wil heel veel doen' hebben mij geholpen in het aanvoelen waar ik de ruimte kan geven. Ik voel het vaak aan als dat zij veel wil bepalen, en dat botst wel eens omdat ik als moeder wil bepalen wat ongeveer bedtijd is; of het nodig is om tanden na te poetsen; of er sap is of water of thee; of er snoepjes zijn en wat we eten.

En dat 'heel veel willen doen' geeft haar misschien juist de rust om mij die andere dingen te laten bepalen. En soms is dat super vermoeiend, maar ik merkte meteen de dag later dat ik in drie tellen andere beslissingen neem: ik ging met Lieve de spullen van de vakantie naar de kelder brengen. Ik zit helemaal in 'opruim-modus'. Lieve komt in de kelder allerlei dingen tegen die ze mee naar boven wil nemen, en wijst de stoeltjes aan die we vergeten waren met vakantie mee te nemen. Geneigd om te zeggen: nee, we zijn nu aan het opruimen en boven ligt het al helemaal vol met spullen, zeg ik: ok, als jij met de stoeltjes wilt spelen dan kan dat, maar dan brengen we iets anders naar beneden, bijvoorbeeld de haai (opblaasding). En dat was ok. Lieve is heerlijk met de stoeltjes bezig geweest. (dat maakte dat ik me realiseerde: oh ja, ik ben soms doelgericht en Lieve wordt 1000 keer per dag door iets geprikkeld om te gaan doen, uitproberen, onderzoeken en dat kan ik ervaren als vermoeiend. Omdat het echt zó sterk is bij haar). Leuk om te merken dat ik hier ruimte kan maken; maar merk ook dat ik het lastig vind dat zij dingen wil die ik niet ok vind: op stoelen, tafels en ander speelgoed tekenen; alles overhoop halen en vinden dat ik het moet opruimen, op onmogelijke momenten nagellak willen of willen schilderen. Enzo enzo... Dus jouw woorden 'lieve heeft wel wat begeleiding nodig maar subtiel' vallen bij mij nog niet helemaal op z'n plaats. Enerzijds omdat ik niet het gevoel heb dat ik strak ben. Ook omdat Lieve niet echt subtiel is in haar 'willen', en soms een confrontatie lijkt te zoeken om te mogen voelen dat ze niet de macht hoeft te hebben. Ik ben benieuwd wat de heling die ze heeft kunnen maken met het 'stuurse' doet.

Haha, en dan dat dansen, springen en zingen. We doen dat heel vaak. Ook nog even voordat we avonds naar boven gaan. Ook daarin is jouw beeld heel helpend: Lieve sprongen en zong totdat ze er moe van was. Meestal stop ik de muziek al voor dat moment. Dus ik mag er wel rekening mee houden dat lieve misschien wel een half uur of meer nodig heeft om alles kwijt te raken. In ieder geval meer dan drie liedjes K3!

Ook mooi waren de tranen die uit mijn ogen stroomden bij het lezen van de afstemming. Zowel die van Lieve als die van mij. Het voelen van 'ja, zo is het' raakt echt, en dat is heel fijn.

veel liefs en ontzettend bedankt voor wat je voor ons doet hiermee

---------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie op afstemming Nore (2 jr.), maart 2016

Hoi chantal, Bedankt voor het doen van de afstemming. Het heeft me heel erg geraakt om je verhaal over nore te mogen lezen. Het voelt heel bijzonder om zo dicht in het wezen van nore te mogen kijken. Het is heel herkenbaar wat je schrijft: nore gebruikt weinig woorden, en al heel snel was het ons duidelijk dat zij op een andere manier duidelijk maakt wat ze wil vertellen. Ik voelde daarin heel sterk dat ze met haar hart spreekt. Ook het schudden met haar hoofd herken ik. Omdat ze daar zo ontspannen en plezierig bij kijkt, nam ik altijd aan dat ze dat een fijn gevoel vindt. En dat klopt ook, maar het is dus kennelijk ook om te ontladen. Door het verhaal merk in kleine dingen dat ik anders op haar kan reageren. Als ze huilt omdat papa weg gaan zeg ik nu: het was fijn met papa he. Het voelt niet echt nodig om het verdriet te benoemen. Ook het snachts wakker worden, hard huilen en als ik dan bij haar kom,wil ze bij mij blijven...dus dan neem ik haar mee in bed. De twijfel daarover (waar eindigt dit, wat met gewenning) is nu bij mij helemaal verdwenen. Ik kan er veel sterker op vertrouwen dat nore vraagt wat ze nodig heeft, en ook weer loslaat als ze daar aan toe is.Dus Chantal, ik ben je erg dankbaar, maak bij deze een diepe buiging van dank. En je mag ook best weten dat ik jaloers ben op de reis die je gemaakt hebt met nore. Wat zou dat fantastisch zijn om te ervaren ;-) Fijn dat je me daar zo sprekend deelgenoot van hebt kunnen maken. Lieve groet, Karin

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie op afstemming op I. (volwassene), november 2015

Ik heb het zojuist gelezen en ben het nog aan het verwerken, er staat veel in.
Ik vind het heel herkenbaar, zoals mijn lagere plaatsing tov anderen en ook het groter voor (moeten) doen. De bescheidenheid is ook heel herkenbaar.
De manier waarop ik, in hetgeen jij gezien hebt, er mee om ga (meerdere gezichten, omslaan van heel lage positie naar heel groot en het opspringen, en ook die bal flink wegwerpen) herken ik wel. Zo ben ik van binnen inderdaad, maar laat ik niet graag aan de buitenwereld zien (uit angst voor kritiek, of dat iemand me er op aan spreekt, niet zeker van mezelf). Alleen mijn man zal dit wellicht wel kunnen herkennen. Hij zegt me vaker dat ik als een blad aan een boom kan omslaan. Ik noem het flexibel : ), maar het werkt vaak averechts voor me.
Ik kan absoluut wat met de antwoorden zoals je die beschreven hebt. En ik (her)ken eigenlijk deze antwoorden als ik ze zo lees. Ik had eigenlijk niet echt gedacht dat ik het ook echt zo mag vinden. Bijvoorbeeld voor wat betreft werk en gezin.
En wat verrassend dat de weg náar werk ook een onderdeel kan zijn waar je van kunt genieten. Ik zou graag dat zekere gevoel van rechtop lopend over die weg willen voelen, want dat voelt momenteel helemaal niet zo. Echter is die kracht er wel geweest.
Ik ben inderdaad bezig met meer verbinding met mezelf te maken. Ik hoop daarbij krachtig te worden, want ook dit voelt nu eerder onstabiel  en onzeker in plaats van krachtig en stabiel. Ik ben wel nieuwsgierig naar het stukje waar ik richting mijn man loop. Ik ben benieuwd of de verbinding er is en of we bereid zijn om die verbinding te maken en of we die kunnen maken. Er zijn inderdaad ook verwijten naar elkaar.
... Ik kan nog heel veel schrijven..., maar ik laat het allemaal nog maar eens op me inwerken.
Het is ontzettend mooi wat je voor me hebt gedaan! Deze afstemming is heel waardevol voor me. Ik kan er wijsheid en kracht uitputten.
Ik ben je hier heel erg dankbaar voor.
Dat is mijn 'thuis'
(en zeg maar bij iedereen waar ik op mijn gemak ben).
(en ik had vroeger trouwens ook écht twee staartjes en ik duimde!)

Wat onwijs bijzonder dit zegIk vind het heel fijn om je mail te ontvangen en de afstemming te lezen. Wat bijzonder!

------------------------------------------

Reactie op afstemming op C (volwassene), december 2015

Wauwie!!!! Ik moet er van huilen, wat gaaf dit!!

-------------------------------------------

Reactie op afstemming op J (4 jr.) januari 2016

Wat heb je het prachtig beschreven. Ik was zo onder de indruk dat de tranen over mijn wangen stroomde, dat is ook wat onze band zo sterk maakt, het feit dat we beide zo gevoelig zijn. Ik merkte dat hij ook meteen heel open was naar jou toe, dat is typisch J. Hij is heel spontaan, open en zorgzaam. Soms ben ik ook bang dat hij juist door die prachtige eigenschappen op den duur gekwetst gaat worden. En probeer hem te beschermen, misschien is dat ook hetgeen wat hij beschouwd als niet begrepen voelen. En ik probeer vaak mijn gevoel voor hem te verbergen omdat ik niet wil dat hij mij verdrietig ziet, dat heeft hij vaak genoeg gezien. En ik weet dat het heel dubbel kan zijn voor hem, want hij voelt mij feilloos aan. En de beschrijving van de emmer met het touwtje, hij bouwt altijd machines, dus dit is echt een J-overloop-machine. En het is inderdaad een bijzonder manneke, ondanks dat ik me wel eens ongelofelijk onzeker voel als moeder, geeft hij zo vaak te kennen dat ik de liefste mama die er is. En op mijn beurt ben ik zo trots dat ik de mama ben van mijn grootste wonder in mijn leven, mijn lieve J. Lieve Chantal, dank je voor deze prachtige afstemming. Het heeft mij diep geroerd van binnen. Dank je wel hiervoor!!!