PDF Print E-mail

De voordelen van HypnoBirthing®

- Het doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn Syndroom (Dit houdt in het kort in dat angst en spanning ervoor zorgen dat je lichaam het stresshormoon aanmaakt, wat ervoor zorgt dat je baarmoederspieren elkaar gaan tegenwerken. Dit zorgt voor pijn en resulteert ook vaak in medisch ingrijpen).

- Het verkleint, en elimineert in veel gevallen de noodzaak van chemische verdoving, inknippen en andere ingrepen. De kans op een natuurlijk geboorte is met HypnoBirthing vele malen groter dan met welke andere voorbereiding dan ook.

- Vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces. De moeder blijft fris en energiek terwijl ze haar kind ter wereld brengt.

- Het verkort de de bevalling met enige uren. Het stelt de moeder in staat om de natuurlijke impulsen van haar lichaam te volgen en haar baby naar beneden te ademen tot het hoofdje zichtbaar is. Dit ten opzichte van langduring en uitputtend te moeten persen. Dit verminderd ook de kans op beschadiging van de bekkenbodem.

- Het zorgt voor binding tussen moeder, baby en partner voor, tijdens en  na de geboorte.

- HypnoBirthing doe je samen met je partner of iemand anders die jou helpt bij de bevalling. Hierdoor leef je samen vol vertrouwen naar de geboorte toe en zal de geboorte ook echt iets van jullie samen zijn. (dit is overigens niet verplicht)

- De speciale ademhalingen die je leert elimineren vrijwel volledig ongemakken na de geboorte en ‘baby blues’.  Moeder herstelt zich vele malen sneller dan zonder HypnoBirthing.

- De baby komt veel meer onspannen ter wereld en zal zich meer geborgen en welkom voelen. Hierdoor passen baby’s zich makkelijker aan en zijn gelukkiger, wat weer resulteert in beter eten en slapen en minder huilen.

- De geboorte wordt een velige, mooie en vredige ervaring. Zoals de natuur bedoeld heeft.