PDF Print E-mail

Uh...Hypnose, enzo?

Heb je weleens een film gezien of boek gelezen waarbij je zo in het verhaal verdiept was dat je niet in de gaten had wat er om je heen gebeurd? Dan was je toen in hypnose.

Het gebruik van zelfhypnose is een van de manieren die je leert om ontspannen te bevallen. Hypnose is niets meer of minder dan een vorm van diepe ontspanning waarbij de buitenwereld je niet afleidt.

Bij HypnoBirthing leer je hoe je bewust naar die diepe staat van ontspanning gaat. Je doet dat zelf en je houdt ook zelf de regie over je gedachten en je lichaam. Wanneer je dit bij je bevalling gebruikt, leer je zodanig te ontspannen dat je lichaam haar werk soepel en makkelijk kan doen. En doordat je dit gaat oefenen, zul je ook tijdens je zwangerschap heerlijk kunnen onspannen. Fijn voor jou en fijn voor je kindje.

Wat je nog meer leert
Maar HypnoBirthing® is nog veel meer dan alleen het gebruik van zelfhypnose. Je leert ook gebruik te maken van technieken om de natuurlijke pijnstillers en gelukshormonen in je lichaam zo optimaal mogelijk te gebruiken. Ook leer je hoe het geboorteproces in zijn werk gaat, hoe je geboortespieren werken en hoe je zelf kan zorgen dat deze spieren hun werk optimaal kunnen doen. Je krijgt vertrouwen in je eigen lichaam en mochten er nog  angsten, overtuigingen of gedachten in de weg zittten, dan leer je die loslaten.