Stress
PDF Print E-mail

Stress, wie heeft er geen last van? Stress is zelfs noodzakelijk af en toe, om tot actie aan te zetten. Maar als stress hinderlijk wordt, als het je gevoelens overheerst, als het je verlamd of belemmerd in datgene wat je wil doen, dan wordt het een probleem.  Het langdurig ervaren van stress kan zelfs leiden tot een burn-out. Ik heb zelf mogen ervaren wat dit is. Niet leuk, maar uiteindelijk kwam ik er sterker uit. Met een beetje hulp, dat was wel nodig. Voordat ik die hulp zocht, was er geen verbetering.

Waarom  hulp bij Gevoelenzo
Ik heb zelf ervaren dat het bij langdurige stressklachten of een burn-out noodzakelijk is om hulp te zoeken. Alleen kom je er zelden uit. In het regulier circuit kun je goed geholpen worden. In ieder geval op mentaal niveau en voor veel mensen is dit ook voldoende. De meest ingezette methode is cognitieve gedragstherapie, die mij ook zeker voor een groot gedeelte geholpen heeft. Kort gezegd gaat cognitieve gedragstherapie uit van dat jouw gedachten direct van invloed zijn op je gedrag. Dit klopt ook zeker en ook bij mij gaan we hier op in, maar er is daarnaast meer wat speelt. Sommige gedachten zitten bijvoorbeeld onbewust. En ook je gevoelens hebben veel invloed op je gedrag. En je gevoelens en gedachten hebben weer veel te maken met het verleden. Wat wordt er bij jou geprikkeld waardoor je iets denkt en voelt en dus op een bepaalde manier reageert? Hier gaan we bij de coaching of therapie verder op in. We brengen aan het licht wat er onbewust speelt, wat je voelt, bewust of onbewust en waardoor het komt dat jij op een bepaalde manier reageert op deze situatie. En dit veranderen we. Met name als het gaat om gevoelens en onbewuste gedachten, dan is het belangrijk hier meer voor te gebruiken dan alleen gesprekken en jouw mentale kwaliteiten. Net als bij andere klachten maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken. Geheel afhankelijk van wat voor persoon jij bent, wat bij jou past, en wat je probleem is. En zodat we een verandering teweeg kunnen brengen op mentaal niveau, emotioneel niveau en ook op lichamelijk vlak.

Traject stress, overspannen, burn-out
Gevoelenzo heeft een speciaal traject gemaakt voor mensen die teveel stress ervaren. Als preventie op een burn-out of voor mensen die al overspannen zijn of al in een burn-out zitten of hebben gezeten.

- Intake (vrijblijvend, hierna beslis je of je door wil gaan)
- Zes sessies van maximaal 1,5 uur:
Uitdiepen wat de achterliggende oorzaken zijn en welke je kunt veranderen
Je komt erachter waarom je dit probleem hebt en nog niet kwijt bent
We zoeken uit wat je nu echt wil
We halen overtuigingen weg die een herstel in de weg staan
Je gaat rust leren creëren in je hoofd
Stap voor stap kom je weer lekker in je vel te zitten
- Samenvatting op papier
- Tijdens en na het traject support per email/telefoon/skype
- Gratis extra sessie mocht dit nodig zijn
Investering: €375

Net als bij alle andere trajecten kun je ook hierbij tussentijds altijd stoppen en betaal je alleen voor de sessies die je daadwerkelijk gehad hebt. En ook bij dit traject geldt de 'niet goed, geld terug' garantie. Kijk hiervoor wel even op de algemene voorwaarden.