PDF Print E-mail

Polyenergetische coaching/therapie

Polyenergetische coaching of therapie is een uitgebreide vorm van coaching en psychotherapie, gestoeld op de meest werkzame aspecten uit zowel de klassieke psychotherapie als de moderne vormen van coaching en therapie zoals hypno- en regressietherapie, energiewerk, NLP en verbale en non-verbale communicatie. Deze methoden worden naast en met elkaar toegepast en gebaseerd op jouw probleem en wat voor persoon je bent. De combinatie van diverse methoden zorgt ervoor dat je zowel in je hoofd, op bewust en onbewust niveau, als voor je gevoel en in je lichaam verandering creëert.

Kern van het probleem
Door de manier van vraagstellingen en communicatievormen komen we snel tot de kern van het probleem. We ontdekken snel de redenen en motivaties die het probleem in stand houden. Die zijn vaak onbewust en het kan erg verrassend zijn om deze te achterhalen. Wanneer je eenmaal weet wat je motivaties en belemmeringen zijn, dan kan er een nieuwe keuze worden gemaakt en met behulp van de polyenergetische technieken, gedrag worden gegenereerd dat deze keuze ondersteunt.

Resultaatgericht
Polyenergetische therapie is resultaatgericht, en onder resultaat verstaan we de oplossing van het probleem of de verandering van het problematische gedrag. We zijn dan ook pas klaar als jij het gevoel hebt dat je probleem is opgelost. Alleen praten is dan ook niet voldoende om dit voor elkaar te krijgen. Afhankelijk van hetgeen waar jij mee zit, gaan we aan de slag met een of meerdere technieken en methoden

Methoden
Lees hier meer over de methoden die bij polyenergetische therapie of coaching gebruikt worden.