PDF Print E-mail

Methoden

Ik pas de (combinatie van) methoden en technieken aan op wat voor persoon jij bent en met welke klachten of doelen je komt. Deze methoden worden naast en met elkaar gebruikt zodat we op alle fronten verandering teweeg kunnen brengen: verandering in je gedachten, zowel bewust als onbewust, verandering in je gevoel of emoties en indien nodig, verandering in je lichaam. Ik maak gebruik van de meest effectieve technieken uit de volgende stromingen:

MatriXmethode
De MatriXmethode is een praktische behandelwijze die snel en effectief afrekent met problemen. Deze coachingtechniek kan worden ingezet bij leerproblemen, gedragsproblemen, mentale problemen of emotionele problemen. De persoon staat altijd centraal, met of zonder diagnoses. En werkt ook preventief; leer hoe te leren en leer eigen problemen op te lossen. Klik hier voor meer informatie over de MatriXmethode.

NLP
Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP werkt zowel op bewust als onbewust niveau. Gevoelenzo gebruikt diverse technieken afkomstig uit de NLP die we vaak combineren met andere methoden.

Regressie
Regressie betekent terug in de tijd. Ergens in je verleden heb je dit probleem voor het eerst ervaren. Daar is het begonnen. Dit begin kan ergens kort geleden zijn, ergens in je jeugd, of zelfs tijdens je geboorte of in een vorig leven (hierbij is het niet van belang of je dit als een vorig leven ziet of als een boodschap van je onbewuste). Regressie is een intensief, kort en effectief proces. Intensief omdat je probleem mentaal, fysiek en emotioneel wordt benaderd. Kort, omdat vaak na een of een paar sessies al verbeteringen optreden. Door de herbeleving raak je negatieve emoties kwijt. Bovenal krijg je inzicht in jezelf en in waarom je de dingen altijd op een bepaalde manier gedaan of ervaren hebt. Vervolgens kun je het achterlaten en kiezen voor nieuw gedrag of een nieuwe beleving. Je verleden kun je niet veranderen, maar wel je beleving hiervan in het heden en de gevolgen hiervan.

EMDR
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode voor mensen die last houden van nare, traumatische ervaringen.

EFT
Emotional Freedom Techniques (EFT) is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten, andere negatieve emoties en ook pijnklachten in slechts een aantal minuten kwijt te raken. De techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en verminderd daar de te hoge prikkelactiviteit. Hierdoor verwijdert het de negatieve lading van belastende herinneringen en kunnen pijnklachten verminderen.

Hypnotherapie

Hypnotherapie maakt gebruik van trance. Dit is niet vergelijkbaar met de meer bekendere toneelhypnose, maar is een vorm van ontspanning waarbij jij toegang krijgt tot je binnenwereld; je onbewuste, je gevoelens en overtuigingen. Door de ontspanning, die we een (lichte) trance noemen, word je geholpen je dagelijkse, meer fysieke zintuiglijke ervaringen even los te laten, zodat je innerlijke zintuiglijke ervaringen een kans krijgen van zich te laten horen. Hierdoor krijg je meer inzicht en controle over onbewust gedrag, onbewuste gevoelens en onbewuste gedachten. Soms kun je namelijk heel goed bewust snappen dat je iets anders zou moeten doen of voelen, maar lukt dit toch niet omdat je onbewuste dit niet kan begrijpen. Met behulp van verschillende technieken waarbij je in een (lichte) trance bent, kunnen we dit veranderen.

Gesprekstherapie
of coaching
De basis van gesprekstherapie of coaching bij Gevoelenzo is de Rand-Kern methode. Dit is een gespreksvorm waarbij we in korte tijd bij de achterliggende problematiek van je klacht komen en vaststellen wat je wilt bereiken en waarom je dat tot nu toe nog niet bereikt hebt. Dit geeft inzicht en op basis van dit inzicht gaan we verder met andere technieken. Door te werken vanuit het kernprobleem en niet alleen 'randproblemen' (problemen die weer het gevolg zijn van het kernprobleem) te behandelen, werkt de therapie of coaching effectief en blijvend.

Energiewerk
Bij Gevoelenzo wordt energiewerk vooral gebruikt als ondersteuning bij de andere technieken. Het is een manier om naast inzicht op mentaal niveau, een verandering van emoties en/of gedrag, ook op lichamelijk en energetisch niveau veranderingen teweeg te brengen. Zodat jij je nog beter gaat voelen.

Creatieve en intuïtieve therapie
Het uitbeelden van situaties, problemen of doelen op papier of in andere vormen, kan zorgen voor inzicht en kan daadwerkelijk verandering teweeg brengen. 

Relatiecoaching
Relatiecoaching is een proces waar de personen binnen een relatie samen aan werken zodat jullie inzicht in de processen binnen jullie relatie krijgen en deze kunnen doorbreken. Het zorgt voor begrip, vertrouwen en communicatie. Lees hier meer over relatiecoaching.

Familieopstellingen
Lees hier meer over familieopstellingen.